Söktips

Guide till hur du kan få ut det mesta av ordböckerna och sökfunktionen. Lär dig dessa knep och få ut det mesta av ordspel.nu.

Annonsering

Ordbok

Alfapet-, Scrabble- och Wordfeud-ordböckerna på ordspill.com fungerar som vanliga uppslagsverk. Slå upp ordet i ordboken för att se om det går att spela. Dessutom visar den antalet poäng ordet ger dig, definitioner etc. Ordböckerna kan användas medan du spelar för att verifiera om ett ord är tillåtet.

Ordsökning

Ordsökningen gör att den kan hitta anagram, ord som börjar med, slutar med, innehåller ord efter längd och avkrypterar tilldelade bokstäver med givna kriterier.

Anagram

Vad är ett anagram? Anagram är ord eller meningar som skapas genom att ordna om bokstäver från andra ord eller meningar. JK Rowling har använt anagram i sin Harry Potter-serie, som när "Tom Marvolo Riddle" arrangerades om för att stava "I am Lord Voldemort". Som ett enkelt exempel är "LAGET" ett anagram av "GALET".

Hitta anagram genom att ange bokstäverna du har tilldelats. Skriv in bokstäverna i valfri ordning och se vilka ord du kan skapa genom att ordna om dem. Använd stjärntecknet om du vill lägga till fler (okända) bokstäver.

Ord som börjar med

Sök efter ord som börjar med bokstäverna du har i den här ordningen. Placera bokstäverna och hitta alla ord som börjar med dem. I den här sökningen kan du lägga till asterisker i slutet om ordet måste ha en viss längd. Du kommer dock fortfarande att kunna filtrera efter längd när du har sökt.

Ord som slutar på

Sök efter ord som slutar med bokstäverna du har i den här ordningen. Placera bokstäverna och hitta alla ord som slutar med dem. I den här sökningen kan du lägga till stjärnor i början om ordet måste ha en viss längd. Du kommer dock fortfarande att kunna filtrera efter längd när du har sökt.

Ord som innehåller

Använd den här sökningen om du vill söka efter ord som innehåller exakt de ord du har, i denna specifika ordning. Särskilt användbart om du har några okända bokstäver i ett potentiellt ord, eller några okända bokstäver här och där. Till exempel kommer "B**AN*T**T" att hitta "BADANSTALT"

Avkryptera

Denna söktyp låter dig kombinera tilldelade bokstäver med ett eller flera av de andra fälten. Till exempel; du har tilldelats bokstäverna ABCDEFG och lägger in dessa i fältet "Tilldelade bokstäver / Anagram" och du vill att ordet ska börja med B som du lägger i fältet "börjar med". Då hittar sökningen till exempel ordet "BADA". Du kan också ange längd eller kombinera med något av de andra fälten.