Om oss

Denna webbplats låter dig hitta ord som kan användas i Scrabble, Alphabet, Wordfeud och andra Ordspel. På Ordspel.nu kan du lära dig om ord och förbättra dina färdigheter så att du kan slå din motståndare i nästa spel.

Annonsering

Hur man söker

Hitta ord genom att söka efter anagram, ord som börjar med, ord som slutar med, ord som innehåller eller slå upp i ordboken för att kontrollera om ett ord är tillåtet eller inte. Använd asterisken/jokertecken ("*") för att ange längden på ordet eller okända bokstäver.

Vad är ett anagram?

Anagram är ord eller meningar som skapas genom att ordna om bokstäver från andra ord eller meningar. JK Rowling har använt anagram i sin Harry Potter-serie, som när "Tom Marvolo Riddle" blandades om för att stava "I am Lord Voldemort". Som ett enkelt exempel är "KUNG" ett anagram av "UNGE".

Ordlista

Vi använder SAOL-ordlistan som lanserades i 2015. SAOL-ordlistan skapas av Svenska Akademien. Denna ordlista används för både Scrabble, Alfapet och Wordfeud. Tilläggsinformationen vi använder är Folkets Lexikon och Språkbanken.

Fuska inte!

Vi är medvetna om att det vi erbjuder kan användas för att fuska. Men likt Scrabbleförbundet tar vi avstånd från fusk. Använd den här webbplatsen för att förbättra dina ordkunskaper genom att hitta innebörden och verifiera om ett ord är spelbart. Träna och hitta möjliga ordkombinationer mellan spel och när du kör fast. Fuska inte!

Varumärken

Scrabble®, Alfapet® och Wordfeud® tillhör sina respektive varumärkesägare. Dessa varumärkesägare är inte anslutna till, stöder och/eller sponsrar inte Ordspel eller dess produkter. Användningen av dessa varumärken på Ordspel.nu är endast i informationssyfte.